Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

Carturesti Carusel

O cladire-monument din centrul istoric al Bucurestiului isi redeschide usile dupa un sfert de secol pentru a gazdui Carturesti Carusel.

Situata pe strada Lipscani, la numarul 55, libraria se desfasoara pe sase niveluri insumand 1000mp. Carturesti Carusel este un experiment de locuire culturala a centrului vechi, oferind un spatiu pentru lectura, socializare si explorare artistica a inimii orasului. Cu un bistro la ultimul etaj, un spatiu multimedia la subsol si o galerie dedicata artei contemporane la primul etaj, libraria se pregateste sa spuna o noua poveste pe o strada cu o vibranta traditie comerciala.

Elegantul edificiu de secol XIX a intrat in posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni in 1903, iar in perioada comunista a fost confiscat si transformat in magazinul Familia. Dupa 1990, imobilul a fost recuperat si reabilitat de proprietarul actual, dl. Jean Chrissoveloni, iar acum prinde viata printr-o amenajare inovatoare, dar atenta la substanta istorica, semnata de biroul de arhitectura Square One.

Contact:
Strada Lipscani 55, Centrul istoric, Bucuresti
0728 828 922
carusel@carturesti.net

Orar:
Librarie & Bistro Carusel
Luni – Miercuri
10:00 – 22:00
Joi – Duminica
10:00 – 24:00

Info:
peste 10.000 de volume
5.000 de albume si filme
la ultimul etaj, Bistro Carusel

website