Gradina Viitorului

Gradina Viitorului

Gradina Viitorului

Inovatia tehnologica si cercetarea au fost dintotdeauna motoarele proiectului Modulab, în cadrul caruia am realizat, in urma cu aproape 10 ani, primul sistem stabil de proiectie holografica din lume. Suntem colaboratori, inca de la infiintare, cu grupul de cercetare in interfete naturale NUI, in cadrul caruia au fost dezvoltate proiecte precum MS Surface, LeapMotion sau DUO. In toti acesti ani am investit in cercetare si experimentare si am dezvoltat o serie de instalatii inovatoare la nivel mondial, intr-un comntext DIY ferit de interese si presiuni comerciale. Am realizat, astfel, primul ecran elastic multitouch din lume, Tactil, și am adus in atentia comunității noastre tehnologia de imprimare 3D in cadru do it yourself, in urma cu sapte ani.

In urma unui program de cercetare, am trecut la realizarea primului proiect din lume de imprimanta 3D cu bio-ciment, materie prima ieftina pentru imprimarea de materiale de constructii. Tot noi v-am adus scanarea si imprimare 3d in strada la festivalul Steet Delivery, unde doritorii se puteau scana si imprima 3D pe loc. Am fost echipa care a facut Pavilionul Romaniei de la Bienala de Arhitectura de la Veneția interactiv. Anul trecut am organizat primul proiect de artă colaborativă din România, Symbiomorphogenesis, în cadrul căruia am reunit o echipă de specialiști din diferite domenii ce au lucrat impreună, sub coordonarea noastra, pentru a realiza prima expozitie de instalații interactive realizata in România. Expozitia a putut fi vizitata la MNAC si Bienala de Arhitectura Transilvania.

Prin toate proiectele noastre, contribuim la dezvoltarea culturii tehnologice din România in cadrul Modulab, platforma trans-disciplinara de explorare a noilor tehnologii in relatie cu arta, designul, arhitectura si industriile creative. Am dezvoltat proiecte de arta si design interactiv, dar si de inovatie sociala. Avem un program continuu de cercetare si inovatie tehnologica si am sustinut workshopuri out of the box pentru publicul larg si profesionisti din industriile creative. A venit momentul sa impartasim cu voi cunostintele si experienta acumulate in ultimii ani, prin intermediul unei platforme conexe Modulab, destinata programelor educationale.

Gradina Viitorului este, in fond, o scoala de initiere in secretele tehno-magiei, ce se adreseaza tuturor, maestrii si neofiti, copii si adulti, artisti si designeri, corporatisti, functionari de stat sau pensionari. Parafrazand o idee celebra, secolul XXI este unul tehnologic sau nu va fi deloc. Daca suntem contemporani, atunci va place tehnologia, ati asimilat-o natural, stapaniti tehnici elementare de imblanzire a ei si sunteti curiosi ce se ascunde dincolo de valul produselor glossy, intens marketate, ce va configureaza actualul univers tehnologic.

Strada Viitorului 153, 020609 Bucuresti, Romania

facebook