Muzeul Satului

Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” – Spectacolul anotimpurilor

Situat pe malul lacului Herastrau, intr-un decor istoric, dar plin de viata, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti este unul dintre cele mai mari si mai vechi muzee in aer liber din Europa. Muzeul gazduieste monumente care infatiseaza istoria arhitecturii rurale romanesti, imbinand frumusetea si autenticitatea satului romanesc cu farmecul viu al naturii.

Inca de la deschiderea sa din 1936, scopul Muzeului Satului a fost sa prezinte viata reala a taranilor romani, sa sintetizeze obiceiurile si traditiile acestora intr-un singur loc, in care vizitatorii, detasati pentru cateva ore de prezent, sa porneasca intr-o calatorie spirituala in diferite regiuni ale Romaniei: Moldova, Transilvania, Banat, Muntenia, Dobrogea. Fiecare monument are o poveste diferita, recreata cu o deosebita atentie pentru fiecare detaliu si respectand intocmai specificul respectivei epoci si zone geografice din care provine.

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” reprezinta o alegere excelenta pentru toti cei care vor sa cunoasca valorile si identitatea unui popor prin prisma modului sau de viata. Pe langa placerea unei plimbari intr-un cadru plin de vitalitate si puritate, vizitatorii vor avea parte si de o veritabila lectie de istorie, in care prezentul se imbina cu trecutul intr-o poveste fara sfarsit.

Program:
Iarna:
L-D: 9.00 – 17.00;
Vara:
L: 9.00 – 17.00;
Ma-D: 9.00 – 19.00
Special: Deschis lunea pentru public!

website