Lokal

Lokal

Lokal

Lokal s-a identificat in doi ani de activitate cu o platforma de agrement cu recunoastere in viata culturala a Bucurestiului si o profunda implicare sociala. Astfel, in aceasta perioada, Lokal a fost gazda si organizatorul a numeroase evenimente, de diverse tipuri: productii cinematografice si videclipuri, festivaluri de film, teatru labirint, concerte de jazz si muzica acustica, expozitii de fotografie si grafica, alteliere de creatie, seri de poezie, workshop-uri cu diverse exponate artistice. La multe din aceste evenimente a existat o componenta sociala, Lokal participand de fiecare data la cate o cauza umanitara, sau la sprijinirea unor artisti.

La originea Lokalului stau trei prieteni din copilarie care si-au concentrat o parte din preocuparile lor artistice catre restaurarea acestui spatiu. De la bun inceput, proiectul a pastrat amprenta locului si a valorificat simbolurile regasite peste care a suprapus povestea celor implicati.

E ceva special in acest loc, se simte energia buna de prima data cand ii treci pragul portii. In plus, vegetatia curtii a fost pastrata si intretinuta – trandafirii salbatici, nucul, pinul argintiu, ciresul salbatic, sau, mai bine zis, salbaticit, marul si, mai presus de toate, corcodusul rosu, care este si simbolul sloganului rostit la un pahar de vin, la o masa, sub el “Loc de visare si experimentare”. Acesta este si punctul de plecare pentru majoritatea celor care vin – un loc in care sa se detaseze, ori sa aprofundeze, ori sa continue, ori sa reaminteasca o poveste placuta, sau marcanta.

Interiorul este plin de simbolurile anilor 60-80 peste care s-au scris (prin obiecte) si povestile fondatorilor, dar si ale unor vizitatori. Pianina din fata barului este un alt simbol al Lokalului, iar incaperea cu vinyluri, carti si fotografii este translatarea camerei copilariei unuia din initiatorii proiectului, pentru care Lokal asta a si vrut sa insemne – un loc in care sa cante cat vrea si cand vrea.

facebook